Kreikka otettiin euroon vaikka se ei ole missään vaiheessa täyttänyt euroon ”pääsylle” asettuja vaatimuksia. Eivät niitä ole täyttäneet myöskään esim. Belgia ja Italia. Kreikan valtion talousluvut olivat väärennettyjä. Väärennettyjä ovat olleet myös Euroopan unionin taloussopimukset, koska niitä on noudatettu vain silloin, kun unionin johtavat maat ovat halunneet.
Euro on ennen muuta poliittinen hanke. Se on EU-liittovaltion ehkäpä tärkein osatekijä. Siksi euroeliitti ei halua päästää Kreikkaa ulos eurosta. Omaan rahaan siirtyvä Kreikka nousisi vähitellen, ehkä nopeastikin jaloilleen. Sellaista esimerkkiä ei euroeliitti suin surminkaan halua. Siksi Kreikan kriisissä nähtäneen vielä uusia kuvioita.
Myöskään Kreikan nykyinen pääministeri ja hänen puolueensa ei halua maataan ulos eurosta. Kreikkalaisten kiintymystä euroon selittää osaltaan pitkään jatkunut korruptio ja muu vallan väärinkäyttö. Sama asia on todettu Suomessakin mm. näin: ”On hyvä, että asioista päätetään Brysselissä, kun meillä on niin huonot päättäjät”.
Kreikkalaiset ovat saman europropagandan uhreja kuin suomalaiset. Kreikkalaisillekin on kerrottu, että ilman euroa ja EU:ta jäämme Euroopan ulkopuolelle. Ja monet ovat uskoneet. Alistussuhde EU:hun ja sen taustavoimien ohjaamaan politiikkaan on onnistuttu myymään rauhan projektina ja yhteistyönä.
Suomi tulee kokemaan miljardiluokan menetykset eurokriisistä. Mikään taho ei ole valmis ottamaan vastuuta mistään tehdyistä päätöksistä. Nehän ovat olleet aina ”ainoita oikeita”.
Euron idea löytyy kun katsotaan EU:n taustavoimia. Niitä ovat suurten jäsenmaiden lisäksi suuryritykset, –sijoittajat ja –pankit. Nämä ovat suuresti hyötyneet, kun EU:n lainsäädännön ja euron avulla on yksityistetty valtioiden – siis kansalaisten yhteistä – omaisuutta ja ajettu alas julkista sektoria. On viety valtioiden itsenäisyys ja mahdollisuus aidon kansanvallan toteuttamiseen. On poistettu esteet pääomien siirtelyltä ja tehty verojen välttely joillekin lailliseksi. Miljonäärien määrä kasvaa yhdessä eriarvoisuuden ja köyhyyden kanssa.
Tätä politikkaa toteuttaa Suomenkin EU-hallinto, niin sanottu hallitus.
Taloustieteilijä Michael Hudson sanoi, että ”Ei pankeilta ole pakko lainata, hallitukset voivat tehdä samoja temppuja kuin yksityiset pankit omilla tietokoneillaan, veloittamatta samanlaisia korkoja”. Itsenäisyyspuolue on kertonut samaa vaaliteemallaan Omalla rahalla tulevaisuuteen.
Kaikkien pärjäämisen ja aidon kansanvallan pohjaksi tarvitaan valtion itsenäisyyttä. Siihen kuuluu itsenäisen lainsäädännön, tuomiovallan ja ulkopolitiikan lisäksi myös oma raha. Kreikkalaisten osalta siihen siirtyminen on kreikkalaisten asia ja Suomessa suomalaisten.