Kun Suomea liitettiin Euroopan unioniin, meille kerrottiin, että emme pärjää yksin. EU:n ulkopuolella Suomen väitettiin muuttuvan "albaniaksi", siis kehitysmaaksi. Väitettiin, että EU-jäsenyys tuo 100 000 työpaikkaa, valtavasti ulkomaisia sijoituksia ja mahdollistaa hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pitämisen.
Luvattiin myös, että Suomen itsenäisyys vain vahvistuu EU:ssa ja saamme jatkossakin päättää itse niin sosiaaliturvasta kuin muistakin keskeisistä asioista. Suomen luvattiin saavan EU:lta rahaa enemmän kuin sinne maksamme.
Käytännössä kaikki unionistien lupaukset EU-jäsenyyden hyödyistä ovat osoittautuneet perättömiksi.
Euro-propaganda kyllä on toiminut erinomaisesti, kun avointa julkista keskustelua EU-asioista ei ole ollut. Monet suomalaiset eivät tiedä vieläkän, että Euroopan talousaluesopimus (Eta) takaa liikkumiseen ja kaupankäyntiin samanlaiset olosuhteet kun EU-jäsenyys. Suomi voi siirtyä EU-jäsenyydestä Eta-sopimukseen kun niin haluaa. Kauppa toki käy ja ihmiset liikkuvat ilman Eta-jäsenyyttäkin.
Suomalaiset ovat maksaneet EU:lle jäsenmaksuina miljardeja euroja enemmän kuin olemme saaneet takaisin maatalous-, ym tukina. Ja mistä olemme maksaneet? Siitä, että EU tuhoaa suomalaisen yhteiskunnan perustaa romuttamalla yhteisvastuuseen perustuneen pohjoismaisen hyvinvointimallin. Emme ole saaneet EU-jäsenyydestä mitään sellaista hyvää, mitä emme olisi saaneet EU:n ulkopuolella.
Suomi ei ole eikä ole koskaan ollut "pohjoismainen demokratia" kuten vaikkapa Ruotsi. Suomella on omanlaisensa poliittinen kulttuuri, jota leimaa näennäisdemokratia, rakenteellinen korruptio ja keskustelukulttuurin puuttuminen. Tämän tuloksena Suomi on ainoa pohjoismainen euromaa ja vajoamassa Euroopan tyhjiin imetyksi peräkyläksi.
Suomen kokonaisvastuita ja riskejä eurokriisissä ei ole uskottavasti kerrottu. Kaikkiaan ne ovat kuitenkin kymmeniä miljardeja euroja.
Jos käy niin, että Suomen takausvastuut eurokriisiin lankeavat maksettaviksi, niitä ei pidä maksaa. Vastuu kriisituista kuuluu päättäjille, jotka ovat tehneet sitoumukset kansalaisilta kysymättä ja vastoin kansalaisten selkeän enemmistön tahtoa.
Minimivaatimus on, että jos kriisituet lankeavat maksettaviksi, järjestetään Islannin tapaan kansanäänestys siitä, maksetaanko vaiko ei. Islantilaiset tyrmäsivät kansanäänestyksessään keinotelleiden pankkien tappioiden maksattamisen veronmaksajilla. Eurokriisissä on perimmiltään kyse samasta asiasta.