Suomen v. 1917 saavuttama valtiollinen itsenäisyys tarkoitti sitä, että maallamme oli muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, itsenäiseen lainsäädäntöön nojaava tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. Yhden itsenäisyyden edellytyksen, oman rahan Suomi oli saanut jo 1860.
Vuonna 2012 EU-Suomi ei ole itsenäinen valtio. EU:n lainsäädäntö on jäsenmaiden lakien yläpuolella. EU:n tuomioistuimen päätökset ohittavat suomalaisten tuomioistuinten päätökset. Suomi on sitoutunut EU:n rakenteilla olevaan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan. Suomi on myös luopunut – ainoana Pohjoismaana – omasta rahastaan ja samalla itsenäisestä raha- ja talouspolitiikasta.
Kaikesta tästä huolimatta Suomessa eletään laajalti siinä harhassa, että Suomi on edelleen itsenäinen valtio. 6.12. järjestetään presidentinlinnassa itsenäisyysjuhlat. Niiden pukuloistosta ja kampauksista riittää uutisoitavaa moneksi päiväksi. Uuden presidenttiparin edesottamuksista riittänee myös pohdittavaa palstametreittäin.
Suomi on alueeltaan suuri mutta väestöltään pieni reunamaakunta eurooppalaisessa suurvallassa. EU on suunniteltu liittovaltioksi ja toimii jo kuten liittovaltio. Unionin kehitystä johtavat suuret jäsenmaat ja suuryritysten lobbarit.
Suomen poliittinen eliitti vei Suomen Euroopan unioniin ja euroon valheilla ja perustuslakia rikkoen. Avoimen julkisen keskustelun puute on tehnyt mahdolliseksi maamme nykyisen alennustilan. EU-jäsenyyden hintaa ei pystytä laskemaan. Miljardiluokkaan nouseva vuosittainen nettojäsenmaksu on vain pieni osa siitä. Välilliset kustannukset ja inhimillinen hinta kansallisomaisuuden ryöstöstä sekä eriarvoisuutta ja köyhyyttä luovasta politiikasta ovat mittaamattomat.
On jo aika herätä todellisuuteen ja nähdä, että EU-Suomi ei ole itsenäinen valtio.
Valtavirraksi muuttunut EU-kriittisyys on sinänsä terveellistä, mutta se ei riitä. Kun halutaan muuttaa Suomen yhteiskunnallista kehitystä oikeudenmukaisempaan suuntaan tai ottaa talouspolitiikka omiin käsiin tai palauttaa maamme valtiollinen itsenäisyys, on siihen yksi keino. Se on eroaminen EU:sta. Ilman sitä ei mitään merkittävää muutosta parempaan ole tulossa.
Ero EU:sta voi tapahtua kansanäänestyksen jälkeen tai eduskunnan enemmistöpäätöksellä. Siitä ei seuraa mitään sakkomaksuja. Kaupankäynti ja ihmisten vapaa liikkuminen onnistuvat ilman EU-jäsenyyttä.