tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tupailta 2.0

Tupailta on ollut tapa käydä poliittista keskustelua. Vaalien alla äänestäjät saivat tupailloissa tilaisuuden kuulla, mitä sanottavaa ehdokkailla on ja ehdokkaat saivat suoraa palautetta kuulijoilta.

Tuodaan tupailta nykyaikaan.

Osallistu poliittiseen keskusteluun kotoasi kätevästi netin kautta. Näet ja kuulet alustajan suorassa videoyhteydessä ja voit samalla esittää kysymyksiä ja kommentteja kirjoittamalla ne nettipalvelun tekstiruutuun.

Tupailta 2.0 ke 1.4. klo 19.00 http://bambuser.com/channel/Itsen%25C3%25A4isyyspuolue Alustajana ja kysymyksiin vastaamassa IPU:n Antti Pesonen.

maanantai 30. maaliskuuta 2015

IPU:n kiertueauto liikkeellä Vaasan vaalipiirissä 31.3.-2.4.

TI 31.3 klo: 10-11 Lapua, S-market

klo: 12.15-13.15 Alajärvi, S-market

klo: 14-15 Vimpeli, K-market

klo: 16-17 Lappajärven keskusta.

KE 1.4 klo: 10-12 Vaasa, tori

klo: 14-15 Närpiö, S-market

klo: 16-17 Kristiinankaupunki, Neste, Lapväärtintie

TO 2.4 klo: 11-12 Peräseinäjoki, S-market

klo: 13-14 Jalasjärvi, ABC

klo: 15-17 Ilmajoki, S-market

tiistai 24. maaliskuuta 2015

IPU:a pelätään – siksi ääri-leimaa tarjotaan

Nykyisten vallanpitäjien kannalta Itsenäisyyspuolue on ääripuolue. IPU nimittäin haluaa Suomelle oman rahan, itsenäisyyden ja Sveitsin mallisen puolueettomuusaseman. Tämä tarkoittaa eroamista eurosta, EU:sta ja Nato-kytköksistä.

IPU:a ei kuitenkaan voi julkisesti leimata ääripuolueeksi näillä perusteilla. Kuulostaa naurettavalta jos väitetään, että ”Itsenäisyyspuolue on vaarallinen, koska se haluaa Suomelle itsenäisyyden ja puolueettomuuden”.

IPU on vaarallinen nykyisen politiikan jatkamiselle. Voi kuulostaa hupaisalta, että jotkut tosissaan pelkäävät puoluetta, jolla ei vielä ole yhtään kansanedustajaa. Näin kuitenkin on. Se, mitä euro-politiikan toteuttajat pelkäävät, ei ole vielä pieni IPU, vaan suuri ja kasvava kansalaisten joukko, joka on IPU:n kanssa samaa mieltä. Suurin kauhistus nykyisille vallanpitäjille on IPU:n nousu eduskuntaan. Se on myös merkittävin muutos, mitä tulevissa vaaleissa voi tapahtua.

Vallalle vaaralliseen IPU:un haluavat jotkut lyödä jonkin sellaisen ääri-leiman, joka karkottaisi äänestäjät. Itsenäisyyden palauttajat – ”EU:n vastustajat” – halutaan vallanpitäjien taholta yhdistää rasisteihin ja äärioikeistoon tai –vasemmistoon. IPU on vuosien ajan tarjonnut perusteluita omaan rahaan siirtymiselle, kääntänyt Naton isäntämaasopimuksen – jota virallinen Suomi ei saanut käännetyksi – jne. IPU:lla on vaaliohjelmassaan pitkä lista yhteiskunnallisia uudistusesityksiä. Tämä ei ole juurikaan kiinnostanut suuria tiedotusvälineitä.

Mutta nyt on kiinnostus IPU:un herännyt! IPU:n ehdokas piti lyhyen puheen Pietarissa järjestetyssä tapahtumassa, jonka otsikko oli ”Tieteellinen kongressi, Venäjän kansainvälinen tieteellinen foorumi”. IPU ei ollut lähettänyt edustajaansa foorumiin, eikä puoluehallituksella ollut ennakkoon tietoa sen enempää tilaisuuden luonteesta kuin osallistujistakaan. Ehdokas oli Pietarissa yksityishenkilöinä.

”Putinia tukeva Euroopan äärioikeisto koolla Pietarissa - suomalaisedustaja mukana” uutisoi Ilta-Sanomat. Foorumiin osallistuvien joukossa oli todellakin äärioikeistolaisia, mutta tiettävästi hyvin paljon muitakin. IPU:lla ei ole mitään tekemistä äärioikeiston kanssa.

IPU:lla on eri puolilla Eurooppaa yhteistyökumppaneita Islannista Maltalle ja Portugalista Latviaan. Näitä yhteistyökumppaneita yhdistää itsenäisyys- ja demokratiavaatimusten lisäksi se, että kaikki torjuvat rasismin, fasismin ja muut vastaavat ääri-ilmiöt. Liikkeitä yhdistää myös kokemus vallanpitäjien pyrkimyksestä ääri-leimojen lyömiseen. Tätä kansainvälistä yhteistyötä syvennetään.

Nykyisten vallanpitäjien pelko omasta asemastaan on aiheellinen, koska kansalaisten keskuudessa on tyytymättömyyden lisäksi yhä enemmän suunnanmuutoksen puolesta toimivia.

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Millään puolueella ei ole vielä yhtään tulevien vaalien ääntä

Millään puolueella ei ole vielä yhtään tulevien vaalien ääntä. Tämä on tosiasia. Sen ymmärtäminen tai tunnustaminen näyttää olevan ylivoimaista monille, jotka päättävät mistä julkisuudessa keskustellaan.

Kun otetaan vakavasti se, että ennen vaaleja yhtään ääntä ei ole kenelläkään, pitää ottaa vakavasti myös se, että kaikkien vaaleihin osallistuvien pitää olla samalla viivalla. Kaikkia vaaleihin osallistuvia pitää siis kohdella samojen periaatteiden mukaan.

Tällainen on nyt täysin vierasta. Puolueet ja ehdokkaat on jaettu eri kasteihin. Jotkut ovat esillä koko ajan, toiset eivät juuri mitenkään. Kyse on siitäkin, onko äänestäjillä oikeus ja mahdollisuus verrata vaaleihin osallistuvien tavoitteita keskenään.

Demokratia, kansanvalta voi olla sitä, että kansalaisten enemmistön tahto muovautuu poliittisiksi päätöksiksi ja tuo tahto saadaan esille avoimen julkisen keskustelun ja reilujen vaalien kautta. Vielä parempaa on suora demokratia, sitovat ja reilut kansanäänestykset.

Älkää kysykö mistä johtuu selän kääntäminen politiikalle.

Käsillä olevat vaalit ovat ennen kaikkea mahdollisuus suunnanmuutoksen aloittamisee

torstai 19. maaliskuuta 2015

Parempaan päin

On nähty fantastista politiikkaa:

Katainen kantoi vastuun Bryssellin

Ja toivotalkoot päättyivät toivottomuuteen

Mutta umpikujasta päästään

Muuttamalla suuntaa

Parempaan päin

torstai 12. maaliskuuta 2015

IPU:n nousu eduskuntaan on käsillä

Itsenäisyyspuolueella on kaikissa 12 vaalipiirissä hyvät ehdokaslistat ja yhteensä 151 ehdokasta. Se on kaikista puolueista seitsemänneksi eniten. On saavutettu puoli voittoa matkalla eduskuntapuolueeksi. Toinen puoli vielä tarvitaan. Tarvitaan ehdokkaiden ja IPU:n tavoitteiden riittävä tunnetuksi tekeminen.

Suomen nykytila suorastaan huutaa vaihtoehtoa ja politiikan suunnan muuttamista. Tyytymättömyys harjoitettuun politiikkaan on hyvin suurta. Vaalit ovat tilaisuus suunnanmuutoksen aloittamiseen.

IPU:lla on erinomainen ohjelma. Se vastaa nykyisiin yhteiskunnallisiin, taloudellisiin ja turvallisuuspoliittisiin ongelmiin.

IPU nousee eduskuntaan, kun todellisen vaihtoehdon kysyntä ja tarjonta kohtaavat riittävästi. Jotta näin käy, on IPU:n ehdokkaiden ja muiden vaalityön tekijöiden tehtävä työ itse. Se tarkoittaa mahdollisimman monen äänestäjän kohtaamista sekä kasvokkain että nettimaailmassa.

Tuoreessa kyselyssä 43 prosenttia vastaajista ei kannattanut mitään puoluetta. Poliittisesti kodittomien joukko on IPU:lle suuri mahdollisuus.

Meidän on IPU:ssa keskityttävä olennaiseen: oman viestin kertomiseen ja kirkastamiseen

Nykyisille vallanpitäjille IPU:n nousu eduskuntaan on kauhistus. Se tulee tarkoittamaan sitä, että itsenäisyysvaihtoehtoa ei voida enää vaieta julkisuudessa. IPU:n tulo eduskuntaan ja julkisuuteen on suurin muutos, mitä vaaleissa nyt voi tapahtua.

Vaaleissa on kyse myös siitä, nousevatko suomalaiset viimein tulokselliseen vastarintaan jo pitkään jatkunutta leikkauspolitiikkaa ja eriarvoistamista vastaan.

IPU:n pitkään esittämiä tavoitteita lainataan jo muidenkin puolueiden vaalipuheisiin ja hyvä niin. Tällaisia ovat alle 1000 euron kuukausitulojen verovapaus, perustulo, alv-velvollisuuden alarajan nostaminen ja perustuslakituomioistuimen perustaminen.

IPU:n laajassa ohjelmassa on monia muitakin käytännön esityksiä, joilla oikeudenmukaisuutta ja kaikkien pärjäämistä voidaan edistää. IPU esittää mm. eläkekattoa, pääomatuloille ja palkkatuloille samaa veroprogressiota, työn sivukulujen tilalle toiminnan jalostusarvon perusteella perittävää maksua, vakauttamislainoja valtion toimesta velkaongelmaisille ja vakuutuskorvausten maksamispäätösten siirtämistä riitatilanteissa vakuutusyhtiöistä riippumattomalle ratkaisuelimelle.

Suomen suunnan ja yhteiskunnallisen kehityksen muuttaminen kestävämmäksi vaatii kuitenkin jotakin todella perustavaa. IPU:n vaaliohjelman otsikko ”Omalla rahalla tulevaisuuteen” on huolella valittu. Oma raha tarjoaa tien ulos nykyisestä umpikujasta. Oman rahan ja päätösvallan palauttaminen on välttämätöntä Suomen tulevaisuuden ja hyvinvoinnin kannalta.

Oma raha ja itsenäinen päätösvalta antavat mahdollisuuden omaan talouspolitiikkaan – myös työllisyyden parantamiseen - ja omaehtoiseen yhteiskuntapolitiikkaan. EU-Suomi on kuin lastu laineilla. EU-Suomessa ei ole mitään näkymää oikeudenmukaisuuden tai kansanvallan lisäämisestä. Olemme nyt Kreikan tiellä, matkalla todelliseen kurjuuteen.

Elintärkeä on IPU:n vaatimus torjua Nato-jäsenyys ja siirtyä puolueettomuuspolitiikkaan. Tähänkin tarvitaan eroa EU-jäsenyydestä.

Suomi on vajonnut alas, mutta se voi nousta. Nouseminen riippuu suomalaisista itsestään. Itsenäisyyspuolue on tulevissa vaaleissa suunnanmuutoksen kanava.

IPU:n vaalityössä on syytä keskittyä mahdollisuuksiin ongelmien sijasta. Myönteiseen asenteeseen on syytä, sillä IPU:n ohjelmassa on toivon näköala tulevaisuuteen.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Itsenäisyyspuolue asetti eduskuntavaaliehdokkaat kaikkiin vaalipiireihin - yhteensä 151 ehdokasta

IPU:n vaaliohjelma Omalla rahalla tulevaisuuteen http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyyspuoleen-eduskuntavaaliohjelma-2015/

Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliehdokkaat 2015

Helsinki

Helin Kirsi, nlp-ohjaaja, Helsinki Holmsten Kirsi, markkinointipäällikkö, Helsinki Hyrskylahti Sami, Mänttä Hämäläinen Jari, palomies, eläkel., Helsinki Kauppinen Petri, autonkuljettaja, ravintolatyöntekijä, Helsinki Kiukkonen Marianne, poliisi, personal trainer, Helsinki Koskinen Ville, BofIT, yrittäjä, Helsinki (sit.) Lehtineva Anssi, kuntosalivalmentaja, Helsinki Luoma Ilkka, Ympäristöteollisuus ry:n puheenjohtaja, Helsinki Luotonen Jorma, linja-autonkuljettaja, eläkeläinen, Helsinki Mäki Sami, sähkö-lt.alan yrittäjä, kansalaisaktivisti, Sastamala Pantsari-Virta Ilmi, eläkel., Järvenpää (sit.) Ramsay Anders, toimitusjohtaja, Salo Salminen Anni-Eerika, markkinointikoordinaattori, Vantaa Selehov Otto, rakennusinsinööri, Vantaa Sotikoff Timo, tuotepäällikkö, tradenomi, Helsinki Söyring Riikka, vapaa kirjoittaja, Heinävesi Vainio Karla, taloussihteeri, Helsinki (sit.) Virkkala Susan, liikennevirkailija, promootiopäällikkö, Helsinki

Uusimaa

Anderson Ronnie, kansalaisaktivisti, Lohja Anttila Mirja-Liisa, eläkel, Vihti (sit.) Burtsov Jukka-Pekka, monitoimimies, Espoo Finskas Jan, myyntiedustaja, Espoo Haavisto Kai, toimitilakonsultti, Espoo Hagman Marita, merkonomi, Tuusula (sit.) Holm Stefan, opisk., Helsinki Ikonen Hannu, operaattori, Loviisa (sit.) Iso-Peura Ilpo, sähköasentaja, Kerava Kaivanto Petri, toimittaja, muusikko, Vantaa (sit.) Kukkonen Antti, FM, VTM, Helsinki Loikkanen Johnny, myyntijohtaja, Porvoo Lyytikäinen Juho, insinööri, monitoimimies, Vantaa (sit.) Nygård Mauri, fil.lis., puolueen varapuheenjohtaja, Kokkola Oksanen Maria, yrittäjä, Helsinki Papunen Seppo, kultaseppä, yrittäjä, Vantaa Parkkonen Sami, vapaa kirjailija, Vantaa Pehkonen Jukka, katsastusmies, Espoo (sit.) Ronkainen Pasi, insinööri, yrittäjä, Kirkkonummi Runtti Markus, johtava psykologi, Vihti Siltanen Marika, insinööri, Vantaa Tillanen Eero, työtön, Vihti Tuokko Jarmo, valtiotieteen maisteri, Espoo (sit.) Turunen Samppa, opiskelija, Järvenpää Töyrylä Alice, sairaanhoitaja amk, Salo (sit.) Vilkas Ismo, diakoni, eläkel., Espoo Zarrouk Mira, nuoriso-ohjaaja, rikossovittelija, Helsinki

Varsinais-Suomi

Ahlfors Jari, maanrakentaja, aktivisti, Somero Autero Henri, blogisti, opiskelija, Vaasa Eskola Päivi, VTK, vaihtoehtohoitaja, Turku Hentunen Pasi, diplomi-insinööri, Uusikaupunki Honkasalo Teppo, kiinteistönhoitaja, Turku Honkonen Juhani, puoluesihteeri, Turku Hämäläinen Juha, uutisleikkaaja, Salo Koivunen Kai-Tom, some-kriitikko, Salo Laikko Hilkka, markkinointikonsultti, Uusikaupunki Miettinen Jouko, filosofian kandidaatti, Turku Nevalainen Jarmo, operaattori, puolueen varapuheenjohtaja, Turku Turunen Teuvo, metsuri, levyseppä, Turku

Satakunta

Evilampi Petteri, elokuvaleikkaaja, Pori Herrala Marjatta, filosofian maisteri, eläkel., Eurajoki Ketola Erkki, linja-autonkuljettaja, Pomarkku Kokkonen Jarkko, elektroniikka-asentaja, Pori Koppinen Konsta, tekniikan tohtori, Ulvila Mikkonen Timo, kaivinkoneen kuljettaja, Pomarkku Rintala Jukka J., hum.yo, Turku Tukiainen Tuulikki, taiteilija, Rauma Tuomola Mikko, sekatyömies, Ulvila Virtanen Kalle, muusikko, Rauma Wiksten Lena, valtiotieteen maisteri, kielikouluttaja, Pori

Häme

Ahtola Tero, yrittäjä, Forssa Aspholm Helge, pinnoittaja, Loppi Jansson Simo, yrittäjä, eläkel., Hollola Kare Veijo, opettaja, Sysmä Lyyra Linda, sosionomi, eläkel., Helsinki Pinola Sisko, luontaishoitaja, eläkel., Lahti Ruohisto Juha, yrittäjä, Hartola Simanov Gleb, linja-autonkuljettaja, Riihimäki Tuutti-Kyrölä Riitta, elokuvantekijä, taiteilija, Janakkala

Pirkanmaa

Isosaari Timo Sakari, agrologi, yrittäjä, Nokia Asikainen Lotta , hitsaaja-asentaja, yrittäjä toimitusjohtaja, Kangasala Suonsivu Jouni Antero, lingvisti, freelance-opettaja ja kääntäjä, fil.yo, Tampere Haavisto Pekka, artesaani, Sastamala Salo Heidi, lähihoitaja-opiskelija, kotiäiti, Tampere Alen Matti, tutkimus- ja kehityspäällikkö, arkkitehtuurin yo ( TTKK ), Tampere Hämäläinen Juha , hirsirakentaja, yrittäjä, Forssa Sarisalmi Julius, muusikko, yrittäjä, Sastamala Davidsson Jukka, ekonomi, yrittäjä, Pälkäne Seppänen Erkki, FM, M.A. (Oxon), kouluttaja, yrittäjä, muusikko, Tampere Kuoppala Jenni, kuvataiteilija ( AMK), Tampere Saari Mikko, eläkeläinen ( lennonjohtaja), yrittäjä, Tampere Tervonen Janne, aseseppä, prosessiteknikko, yrittäjä, Virrat Karvonen Matti, tutkija,DI, tohtorikoulutettava, Valkeakoski Nummela Timo, ammatinharjoittaja,ak: laivamaalauksen ja eristystekniikan koulutus, Nokia Keinänen Henri, yrittäjä, Tampere Salmi Pia, kotirouva, lääkäri, Tampere Partala Antti, yo, Tampere

Kaakkois-Suomi

Laakso Kristian Sheikki, yrittäjä, Kouvola Kaikko Aarno, merkantti, myyntimies, Lappeenranta Seppälä Markku, soittaja, eläkel., Kouvola Järvinen Jussi, muusikko, taiteellinen johtaja, Kouvola Korhonen Pasi, lvi-asentaja, hitsaaja, Kotka Lehto Esa, autonkuljettaja, palomies, Parikkala Kytösaho Maiju, yrittäjä, Iitti, Hirvonen Timo, toimittaja, Mikkeli

Savo-Karjala

Kylänpää Liisa, yrittäjä, Vieremä Montonen Petri, autonkuljettaja, Outokumpu Rantonen Ossi, eläkel., Siilinjärvi Repo Timo, lähihoitaja, Iisalmi Ruuskanen Mauno, Varkaus Sarisalmi Joona, yrittäjä, Joensuu Seppänen Eero, kirjailija, Suomussalmi Tolvanen Pentti, tekn.joht., Juankoski

Vaasa

Hautoniemi Jere, levyseppähitsaaja, Ähtäri Kiviharju-Ketola Eija, sovittelija, extraaja, Kauhava Kivipuro Raimo, rakennusinsinööri, laskentapäällikkö, Kokkola Kolehmainen Jere, fil.tohtori, tekniikan tohtori, Vaasa Koskela Harri, yrittäjä, Ilmajoki Peltoniemi Jouni, turvallisuusalan vastaava hoitaja, Kauhajoki Pesonen Antti, puolueen puheenjohtaja, Alajärvi Salonen Maarit, vapaaehtoistyöntekijä, kokemusasiantuntija, Kuortane Soinila Lasse, asentaja, Närpiö Säntti Esko, teollisuusmaalari, Alavus Vapalahti Terttu, sosiaalitoimenjohtaja, eläkel., Seinäjoki Vornanen Tauno, eläkel, Pietarsaari Voutilainen Mikko, liikkeenharjoittaja, eläkel., Seinäjoki

Keski-Suomi

Koivistoinen Anja, kauppateknikko, eläkel., Jyväskylä Lehtinen Ritva, yrittäjä, muot. artesaani, Petäjävesi Lehtinen Tuomo, automekanikko, Multia Tyynelä Sinikka, yhteiskuntatieteiden kandidaatti, Jyväskylä Vapa Mikko, FH, yrittäjä, Keminmaa Valkonen Pekka, merkonomi, Jyväskylä

Oulu

Hämäläinen Arto, yrittäjä, Kempele Impola Jaakko, insinööri, Pyhäjoki Jukkola Heikki, liikennelentäjä, Oulainen Kangas Antero, opintoasiain sihteeri, Oulu Kivelä Marko, lähihoitaja, Kempele Korhonen Erkki, laulaja, lauluntekijä (sit), Oulu Kortelainen Veli-Pekka, hum. kand. (sit), Oulu Lampela Tuukka, taksin- ja linja-autonkuljettaja(sit.), Oulu Paananen Minna, porrassiivoja, Muhos

Lappi

Harri Hannu, suurtalouskokki, Kemi Berg Roland, musiikinopettaja, Keminmaa Erkkilä Akseli, yht.yo, Kittilä (sit.) Nevalainen Matti, insinööri, Kemi Olkoniemi Esa, puusepänteollisuusteknikko, Pello Paakki Jukka, yrittäjä, Rovaniemi (sit.) Pokka Esa, maanrakennuskoneen kuljettaja, Pelkosenniemi (sit.) Ranta Mika, yhdistelmäajoneuvon kuljettaja, Kemi Sipola Jukka, yrittäjä, Keminmaa Tarvainen Antti, baarimikko, Kemi Vapa Marko, liikuntatieteiden maisteri, yrittäjä, Keminmaa

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tulevaisuuden toivo on paljolti naisissa

Politiikan suunta pitää muuttaa niin Suomessa kuin laajemminkin, kun halutaan kaikkien pärjäämistä ja kestävämmällä pohjalla olevaa tulevaisuutta.

Kyse on siitä, mitä halutaan ja mitä käytännön toimia se vaatii.

Naistenpäivänä on sanottava - miehiä mitenkään mollaamatta - että naisissa on enemmän toivoa kuin miehissä. Suomessa tämä on jo pitkään näkynyt kyselyissä, joissa on selvitetty suhtautumista vaikkapa euroon, EU-jäsenyyteen ja Natoon. Selvästi suurempi osa naisista kuin miehistä on EU- ja Nato-jäsenyyttä vastaan - siis itsenäisyyden ja liittoutumattomuuden kannalla.

Yhteiskunnallinen ja poliittinen suuntautuminen ei kuitenkaan varsinaisesti ole sukupuolikysymys.

On silti mielenkiintoista, että samalla kun naisten poliittinen osallistuminen on miehiä vaimeampaa, tehdään eriarvoistavaa ja monelta muultakin osin kansalaisten - ja erityisesti naisten - enemmistön tahdon vastaista politiikkaa.

Kun tarvitaan politiikan suunnan muuttamista, tulevaisuuden toivo on paljolti naisissa.

Jokaisen päivän soisi olevan - niin miesten kuin - naistenpäivä. Hyvää naistenpäivää!

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Vielä ehtii IPU:n ehdokkaaksi

Huhtikuun 19. päivän eduskuntavaalit ovat hyvin tärkeät. Suomi on umpikujassa euron ja EU-jäsenyyden kanssa. Vaalien suurin kysymys on, nouseeko eduskuntaan viimein maamme oman rahan ja itsenäisyyden palauttamista ajava oppositio.

Kun näin käy, loppuu vaikeneminen Suomen tulevaisuuden vaihtoehdoista. IPU pitää huolta, että vaihtoehdot ja niiden perustelut tulevat olemaan esillä.

Itsenäisyyspuolueella on perusteltu ohjelma Suomen suunnan muuttamiseksi http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/itsenaisyyspuoleen-eduskuntavaaliohjelma-2015/

IPU:lle tulee kaikkiin vaalipiireihin hyvät ehdokaslistat. Ehdokasasettelu päättyy 10.3. Vielä on siis mahdollista päästä IPU:n ehdokkaaksi.

Ehdokkaat antavat suuren panoksen kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi. IPU:n ehdokkaaksi voi ilmoittautua nettilomakkeella http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/eduskuntavaaliehdokkaan-tietojenantolomake/

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015