On sanottu, että valta on kielen rakenteissa ja että ihmisiä hallitaan sanoilla. Näin onkin. Myös on totta, että demokratia syntyy keskustelusta. Tuolla keskustelulla pitää selvittää mitä kukin tarkoittaa Vapaavuoren mainitsemilla termeillä, siis käsitteillä. Ellei tällaista keskustelua käydä, ollaan hukassa. Käy kuten Markku Envall on sanonut: "Kulttuuri kestää melkein mitä tahansa, mutta sairasta kieltä, sanojen syöpää, se ei kauan kestä".
Nyt olemme tällä tiellä. Ei ole avointa julkista keskustelua niistä asioista, jotka ovat kiusallisia vallanpitäjille. Ei siis ole myöskään todellista demokratiaa. Keskustelu on näennäistä ja vallassa olevien tulkinnat käsitteistä otetaan tosissaan, olivatpa ne kuinka mielettömiä tahansa.
Virallinen totuus on, että Suomi on itsenäinen, vaikka valtiollinen itsenäisyys on menetetty EU-jäsenyydessä. EU:n lainsäädäntö ja sen tuomioistuimen päätökset ovat maamme lakien yläpuolella. Suomi on luopunut itsenäisestä ulko- ja turvallisuupolitiikasta sekä omasta rahastaan.
Virallinen totuus on, että Suomessa toimii demokratia, vaikka se on muuttunut näennäisdemokratiaksi. Eduskunta ja hallitus päättävät monia asioita vastoin kansalaisten enemmistön tahtoa ja ovat estäneet kansanäänestysten järjestämisen mm. euron käyttöönotosta ja EU:n perustuslain hyväksymisestä.
Virallinen totuus on, että Suomi on oikeusvaltio, vaikka maamme perustuslakia on rikottu useaan otteeseen ilman rangaistusta. Eduskunta ja hallitukset ovat tehneet päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa maamme perustuslain kanssa. Perustuslain ylin tulkitsija Suomessa on eduskunta itse, ja se on todennut tehdyt perustuslain rikkomukset laillisiksi.
Pääministeri ei siis tiedä, mikä on pankkiunoni. Tietääkö hän mikä on liittovaltio? Pääministerin velvollisuus on kertoa kansalaisille, miten hän määrittelee tärkeimmät käsitteet.
EU:n sanotaan olevan matkalla liittovaltioksi. Pitää kysyä, mitä EU:lta vielä puuttuu, jotta se olisi liittovaltio. EU:lla on komissio, joka on eräänlainen virkamieshallitus, parlamentti, tuomioistuin, euro-raha ja keskuspankki. Unionilla on myös perustuslaki, jossa on määrätty tuleva ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä jäsenmaiden siirtyminen yhteen talous-, työllisyys- ja sosiaalipolitiikkaan. Jo pitkään on EU:lla ollut määräysvallassaan kauppa- ja maatalouspolitiikka. EU voi solmia kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta. Mitä siis puuttuu liittovaltiosta? Verotusoikeus ja oikeus sodan aloittamiseen?
Jos jokin näyttää ankalta, kävelee kuin ankka ja ääntelee kuin ankka, se todennäköisesti on ankka. EU:lla on valtion toimielimet ja se toimii valtion tavoin.
Entä missä on keskustelu nykyisen politiikan vaihtoehdoista? Onko se ex-pääministeri Lipposen sanoin puskasta irvistelyä? Keskeinen käsitteellinen huijaus on ollut puhe yhteistyöstä. Kaikki tämä kansalaisten alistaminen ylikansalliseen harvainvaltaan on muka yhteistyötä. Yhteistyötä voi tehdä vain sellainen, joka hallitsee itseään. Itsenäinen ja demokraattinen Suomi voi vastata nykyisiin ja tuleviin ongelmiin sekä turvata kaikkien kansalaistensa pärjäämisen. Nykypolitiikan vaihtoehto on eroaminen eurosta ja EU:sta. Muutos on Suomen osalta suomalaisten kansalaisten käsissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti