7. toukokuuta 2009

Keskustelua pelkäävillä on heikot eväät

Suomen suurimpien ongelmien taustalla on avoimen julkisen keskustelun puute. Tuota keskustelua tarvitaan vältämättä, jos halutaan kestäviä ratkaisuja nykyisiin ja tuleviin ongelmiin.

Kun kaikki pannaan yhden kortin varaan eli uskotaan "ainoaan oikeaan" politiikkaan ja tuo politiikka osoittautuukin vääräksi, ollaan suurissa vaikeuksissa. Tällainen seikkailupolitiikka on mahdollista, kun avoin keskustelu vaietaan.

Se, joka uskoo omiin tavoitteisiinsa, uskaltaa asettaa ne alttiiksi kritiikille. EU-Suomen vallanpitäjät eivät ilmeisesti itsekään usko omaan politiikkaansa, koska eivät halua avointa keskustelua Suomen tulevaisuuden vaihtoehdoista.

Suurilla viestimillä on niin halutessaan mahdollisuus pakottaa vallanpitäjät keskusteluun haastajien kanssa. Jos näitä keskusteluja olisi, voitaisiin odottaa äänestysaktiivisuuden nousevan eikä laskevan entisestään.

Uusi Suomi -verkkolehti järjestää kaiketi edelläkävijänä videoväittelyitä eri puolueiden ehdokkaiden välillä. Uuden Suomen budjetti on luokkaa viidessadasosa YLE:n budjetista, joten keskustelujen järjestäminen ei ole ainakaan rahasta kiinni.

Minulla oli äskettäin tilaisuus keskustella / väitellä Kristillisdemokraattinen ehdokkaan ja puoluesihteerin Sari Essayahin kanssa. Kiitos hänelle ja Uudelle Suomelle.
Keskustelu on nähtävissä täällä
http://www.uusisuomi.fi/videot/59242-kaksintaistelu-pesonen-vs-essayah

Juttu Uusi Suomi -verkkolehdessä
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59283-essayah-paljasti-euroepailynsa

0 kommenttia: