20. huhtikuuta 2009

Kataisen erehdys

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen hyökkäsi puheessaan 17.4. EU-jäsenyyden vastustajia vastaan. Kataisen mukaan ehdokkaan tavoitteeksi ei riitä, että tietää vastustavansa unionia ja keskustelu EU:n hyvyydestä meni jo 15 vuotta sitten.

Katainen voisi tuskin olla enempää väärässä. Ensinnäkin kaikista tärkeistä asioista täytyisi voida käydä avointa julkista keskustelua.

Toiseksi 15 vuotta sitten käyty EU-keskustelu oli valtiovallan taholta suuri harhautus. Suomalaiset huijattiin unioniin valheellisilla lupauksilla. Lisäksi päätös EU-jäsenyydestä ja markan vaihtamisesta euroksi tehtiin Suomen perustuslakia rikkoen. EU-jäsenyys ei ole tuonut Suomelle mitään sellaista hyvää, jota emme olisi saaneet EU:n ulkopuolella. Lista EU-jäsenyyden aiheuttamista tuhoista on sen sijaan pitkä.

Virheitä on mahdollista korjata. Suomi voi erota EU:sta. Siihen tarvitaan eduskunnan enemmistöpäätös. Siitä ei seuraa mitään sakkomaksuja. Kaupankäynti ja liikkuminen EU-alueella sujuu kuten nykyisin voimassa olevan Euroopan talousalue (Eta)-sopimuksen turvin.

Itsenäisyyspuolue osallistuu EU-vaaleihin, jotta niillä 1-2 miljoonalla äänioikeutetulla, jotka haluavat Suomen olevan itsenäinen ja puolueeton
– torjuvat siis EU:n ja Naton - olisi todellinen vaihtoehto käytössään.

Nykyisen politiikan jatkumisen kannalta on taivaan lahja, että Perussuomalaisten EU-kriittinen puheenjohtaja on esillä. Hän kun kannattaa sekä Suomen pysymistä EU:n jäsenenä että Nato-jäsenyyttä.

Jos Katainen on varma asiastaan ja EU:n hyvyydestä, hän lienee valmis avoimeen tv-keskusteluun EU:sta ja Suomen jäsenyydestä siinä. Kuka järjestäisi mahdollisuuden keskusteluun? Tiedän, että tämä on liikaa pyydetty, kun vaalit ovat tulossa.

0 kommenttia: